در چشم باد

فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» از مهرماه سال ۱۳۸۲ در لوکیشنی واقع در شمال کشور آغاز شد، به مدت ۵ سال به طول انجامید و در نهایت در اواخر سال ۱۳۸۷ به پایان رسید.

بنا بر این گزارش ، مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» به تهیه کنندگی «مسعود جعفری‌‌جوزانی» و «عباس اکبری» در۵۰ قسمت ۵۰ دقیقه‌ای برای پخش از شبکه اول سیما تهیه و تولید می‌شود.فیلمنامه این سریال که در زمره سریال‌های «الف» سیما به شمار می‌رود، توسط «مسعود جعفری جوزانی» در مدت دوسال نوشته شده است.

سریال تاریخی «در چشم باد»،‌ وقایع سیاسی و اجتماعی سه دوره از تاریخ در سال‌های ۱۳۰۰، ۱۳۲۰و ۱۳۶۰ را بررسی می‌کند که دوره اول پایان دوره قاجار و دوره پهلوی و دوره دوم جنگ جهانی دوم و دوره سوم یک دوره زمانی خاص در بعد از انقلاب را که دوره فتح خرمشهر است، در بر می‌گیرد.

در این پروژه که «حسین علیزاده» موسیقی آن را ساخته، بازیگرانی چون پارسا پیروزفر، اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، سعید نیک‌پور، سحر جعفری جوزانی، لاله اسکندری، جهانگیر الماسی، محمود پاک نیت، محمد رضا هدایتی، هومن سیدی و… ایفای نقش کرده‌اند و «حسین علیزاده» موسیقی متن آن را ساخته است.

ساخت این سریال یکی از سخت‌ترین پرو‍‍ژه‌های سریال‌سازی در تلویزیون است که برای ساخت آن تا به حال از ۴۸۰ لوکیشن استفاده شده و به بیش از ۱۰ شهرستان و استان دیگر سفر شده است.

«در چشم باد» قصه زندگی خانواده‌ای است که رویدادها و لحظات تلخ و شیرین زندگی‌شان از دوره قیام میرزا کوچک‌خان‌جنگلی تا فتح خرمشهر در آن به تصویر کشیده می‌شود، قصه از زمانی آغاز می‌شود که میرزا کوچک خان جنگلی، در گیلان اعلام جمهوری می‌کند و با این اقدام دوران پر حادثه تاریخ معاصر ایران آغاز می‌شود.

پدر خانواده معروف به «ایرانی» از یاران میرزا کوچک خان جنگلی است. پس از کشته شدن میرزا، ایرانی همراه خانواده‌اش به تهران کوچ می‌کند و با دایر کردن یک چاپخانه فعالیت‌های سیاسی‌اش را پی می‌گیرد.

در این سریال ۱۵۰ بازیگر در نقش‌های اصلی ایفای نقش کرده‌اند. «سعید نیک‌پور» نقش «ایرانی» پدر خانواده را بازی می‌کند. او از ابتدای سریال در قصه حضور دارد و در فاز دوم از قصه خارج می‌شود. ایرانی ۲ پسر دارد که نام یکی از آنها «بیژن» است و نقش او را «پارسا پیروزفر» بازی می‌کند. «بیژن» خلبان است و در جنگ جهانی دوم با متفقین می‌جنگد. او پس از جنگ دستگیر و به خارج از کشور تبعید می‌شود.

بیژن زمان جنگ تحمیلی به ایران می‌آید و برای پیدا کردن پسرش مجبور می‌شود به جبهه برود. نقش پسر دیگر ایرانی به نام «نادر» را «کامبیز دیرباز» بازی می‌کند. «نادر» تاجر است و تمایل زیادی به دخالت در ماجراهای سیاسی ندارد. نقش همکار و دوست او را «رضا شفیعی‌جم» بازی می‌کند.

مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» به تهیه‌کنندگی «رضا انصاریان» آغاز شد و بعد از چند ماه «حبیب‌الله کاسه‌ساز» جایگزین وی شد.پس از ۲ سال تهیه‌کنندگی به «مسعود جعفری‌جوزانی» و «عباس اکبری» واگذار شد.

کل این اثر حدود ۲۵۰۰ دقیقه زمان دارد که حدود نیمی از آن در زمان تهیه‌کنندگی انصاریان و کاسه‌ساز فیلمبرداری شده و۵۰‌ درصد بقیه زمان تهیه‌کنندگی جوزانی و اکبری به تصویر کشیده شده است.

فیلمبرداری سریال را «علیرضا زرین‌دست» آغاز کرد اما او اواخر سال ۸۲ از گروه رفت و «حسن پویا» به مدت یک ماه، جای او را به عنوان مدیر فیلمبرداری گرفت و بعد از آن فیلمبرداری به «امیر کریمی» سپرده شد که او کار را به پایان رساند.

بازسازی خیابان‌های طالقانی، لاله‌زار و پامنار برای گرفتن سکانس‌های مربوط به سال‌های ۶۰ و ۶۱ در محل خود خیابان‌ها بازسازی شد و بازسازی مسجد خرمشهر حدود ۸ ماه طول کشید که این بازسازی هم در خود مسجد اصلی انجام شد. شهرک غزالی لوکیشن اصلی فاز دوم سریال بوده است.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

6 پاسخ به “در چشم باد”

  1. بهنام نیم‌رخ
    بهنام

    چطوری عمو مهدی . فکر میکردم خدمتت مرداد تموم میشه ولی دیروز سر انگشتی حساب کردم دیدم الان باید تموم شده باشه .=D در هر صورت پایان خدمتت مبارک . چه زود تموم شد ها !! هم مال تو هم مال من . ۲ سال نشده یه غول کشته شد منتها بعد غوله هم زیاد خبری نیست انگار .
    مخلصیم .

    1. حاجی نیم‌رخ

      سلام عمو بهنام . اره ۳ ۴ روزی هست تموم شده اما اصلا حس و حال گرفتن کارته نیست :لوووووووول
      ۵ سال دنبال کارتی بودم که الان اصلا حالی برای گرفتنش ندارم .
      دنیای مسخره ایه . :لوول
      ممنون .

  2. بهنام نیم‌رخ
    بهنام

    من حوصله پاسپرت گرفتن ندارم !!وگرنه قرار میزاشتی میرفتیم تایلند !!

    1. حاجی نیم‌رخ

      لول ایول تایلند :دی
      چه شود :دی
      منم که تنظیم ۲۰ شدم :-/
      حیف حال پاسپورت نیست وگرنه خوش میگذشت :کریزی

  3. بهنام نیم‌رخ
    بهنام

    حالا فعلا تو کارتت رو بگیر !! پاسپرت پیشکش .
    ببین شما سپاهیهای , مرفه کارتتون رو بهتون روز آخر نمیدن ؟!باید وایسی تا پست بیاره ؟!
    ما رو توی پاگان دادن با لگد انداختنمون بیرون !!

    1. حاجی نیم‌رخ

      آماده است . میگن بیا بگیر . فعلا حس تسویه نیست :-/ :دی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA