سوالات رایج سرماخوردگی

تیتر : سرماخوردگی و سوالات رایج آن
خلاصه : بررسی سوالات رایجی که معمولا در مورد سرماخوردگی از پزشکان پرسیده می شود

متن کل خبر :
آیا بر اثر قرار گرفتن در معرض سرما، دچار سرماخوردگی می شویم؟

تنها راه ابتلا به سرماخوردگی این است که با ویروس سرماخوردگی تماس پیدا کنید. خود سرما یا هوای سرد باعث ایجاد سرماخوردگی نمی شود. هوای سرد ممکن است باعث تنگی نفس وحالتی شبیه آسم شود که منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود و در نهایت بدن را برای ابتلا به سرما خوردگی(در صورت تماس با ویروس) مستعد می کند. دلیل این که در فصل زمستان سرماخوردگی شیوع پیدا می کند همین امر است.

بهترین درمان برای سرماخوردگی چیست؟

حقیقت این است که درمان خاصی برای سرماخوردگی وجود ندارد. مهمترین کاری که شما برای کنترل این بیماری باید انجام دهید این است که برای جلوگیری از دهیدراته شدن بدن، مقدار زیادی مایعات بنوشید. این کار باعث می شود از عفونت های دیگری که به دنبال سرماخوردگی ممکن است ایجاد شود، جلوگیری شود. از نوشیدن مایعاتی مانند قهوه، چای ، نوشابه های الکلی و کولا بپرهیزید زیرا این ها باعث می شوند بدن شما آب بیشتری از دست بدهد. برای غذا خوردن هم از اشتهای خود پیروی کنید و غذاهایی که دوست دارید مصرف کنید. اگر احساس گرسنگی هم نمی کنید سعی کنید غذاهایی ساده مانند برنج یا سوپ های آبکی مصرف کنید. سوپ جوجه برای کنترل سرماخوردگی بسیار مفید است. شیره خرما ممکن است به خوابیدن شما کمک کند.

داروهای سرماخوردگی بدون نیاز به نسخه، باعث تسلی درد و تب شما می شوند. توجه داشته باشید که پزشکان دیگر اعتقادی به کنترل تب های پایین در کودکان و افراد مسن و افراد دارای بیماری های فلبی و تنفسی، ندارند. تب پایین باعث کاهش تکثیر ویروس ها و باکتری ها در بدن می شود و سیستم ایمی بدن را فعال می کند و در واقع برای بهبود سرماخوردگی مفید است. کودکان و نوجوانان نباید از آسپیرین استفاده کنند، زیرا خطر سندرم Reye وجود دارد. دکونژستانت ها باعث کاهش احتقان بینی و تسهیل تنفس می شوند ولی نباید بیش از ۲-۳ روز مصرف شوند. برای درمان سرفه، نوشیدن آب میوه موثر است. غرغره کردن آب نمک، گلودرد را کنترل می کند.

برای گرفتن اطلاعات تکمیلی در مورد درمان سرماخوردگی می توانید به اینجا و اینجا مراجعه کنید.

آیا برای درمان با آنتی بیوتیک باید به پزشک مراجعه کرد؟

معمولا برای درمان سرماخوردگی نیازی به مراجعه به پزشک و آنتی بیوتیک درمانی نیست. سرماخوردگی معمولا به وسیله ویرس ایجاد می شود و آنتی بیوتیک باکتری را از بین می برد نه ویروس !

در بعضی موارد ممکن است سرماخوردگی به عفونت سینوس منجر شود. اگر سینوس های شما بسته شوند و تخلیه آن ها به درستی انجام نگیرد، ممکن است به عفونت باکتریایی سینوس دچار شوید. عفونت گوش نیز ممکن است بر اثر ابتلا به سرماخوردگی بروز کند. عفونت گوش و سینوس ممکن است خود به خود بهبود یابند، اما بعضی اوقات برای درمان آن ها باید به پزشک مراجعه نموده و آنتی بیوتیک دریافت کنید. علائم عفونت گوش شامل درد گوش، تب و یا احساس گرفتگی گوش است. و همچنین علائم عفونت سینوس شامل آبریزش یا گرفتگی بینی، درد صورت، احساس فشار در صورت و سردرد است.

آیا ممکن است بروزعلائم سرماخوردگی در واقع یک آلرژی باشد؟

اگر دچار گرفتگی بینی و قرمزی و سوزش چشم هستید و درد و تب ندارید و این حالات به مدت دو هفته یا بیشتر با شما بوده اند، به احتمال زیاد آلرژی دارید.

چرا به نظر می رسد که بچه ها همیشه سرما می خورند؟

کودکان وقتی دچار سرماخوردگی می شوند، نسبت به بزرگسالان، به مقدار بیشتر و مدت زمان بیشتری ویروس را در محیط پراکنده می کنند. همچنین بچه ها فعال تر هستند و با یکدیگر تماس نزدیک دارند و کمتر بهداشت را رعایت می کنند و به هنگام عطسه و سرفه، بینی و دهان خود را نمی پوشانند. به همین دلیل خیلی راحت ویروس از یک کودک به کودک دیگر منتقل می شود.

سرماخوردگی چگونه منتقل می شود؟

سرماخوردگی و آنفلوآنزا از راه های مشابهی منتقل و پخش می شوند. یک نفر سرفه یا عطسه می کند و قطره های ریز مملو از ویروس بر روی سطوح اشیا اطراف و در هوا پراکنده می شوند و شما هم با لمس این اشیا، و سپس دست زدن به دهان و بینی و چشم خود، مبتلا می شوید.

چگونه می توان از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کرد؟

1. دستان خود را مرتب بشویید.
2. در هنگام عطسه و سرفه کردن از یک دستمال استفاده کنید و از دستان خود برای پوشاندن دهان و بینی استفاده نکنید.
3. اگر دستمال ندارید، سر خود را از دیگران بر گردانده و سرفه کنید.
4. اگر یک سرفه ناگهانی دارید، بازو و ساعد خود را خم کرده و داخل آن سرفه کنید.
5. از لمس کردن بینی و دهان و چشم خود بپرهیزید.
6. سطوح اشیا اطراف را مرتبا بشویید و تمییز نگه دارید.
7. به هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا در خانه بمانید و از حضور در اجتماعات بپرهیزید.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “سوالات رایج سرماخوردگی”

  1. faridbahal نیم‌رخ

    چطوری حاجی؟:D لینک نمیدی ما رو؟:D

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA