آسیب شناسی سربازی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان گفت: با اجازه از فرمانده کل قوا ، بررسی اولیه در ارتباط با موضوعات و آسیب های مطرح در دوران سربازی انجام شد و نتایج بررسی به ستاد مشترک نیروهای مسلح ارائه شد.

به گزارش  مهر، حاج علی اکبری در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران ، نهادیه سازی و دفاع از حضور جوانان در مدیریت کشور را از محورهای عمومی سازمان ملی جوانان برشمرد و افزود: تلاش کرده ایم تمامی مسائل جوانان را ببینیم و نسبت به رفع مشکلات پیش روی این قشر وارد عمل شویم .

وی به بودجه سازمان ملی جوانان در سال جاری اشاره کرد و افزود: بودجه امسال سازمان ۲۸۰ میلیارد ریال است که این میزان برای برنامه های پژوهش کاربردی ، ارتقاء توانمندی جوانان ، حمایت از اوقات فراغت و حمایت از تشکل ها هزینه خواهد شد.

رئیس سازمان ملی جوانان گفت: در بخش مطالعات و تحقیقات، اقداماتی مطلوبی انجام شده و امسال اعتبارات این بخش به لحاظ اهمیت و حساسیت بالا بیش از ۳ برابر افزایش یافته است.

وی همچنین از اعلام نتایج پیمایش ملی در تیر ماه خبر داد و گفت: بناشده نتایج پیمایش ها را در تیر ماه در اختیار رسانه ها قرار دهیم که به طور حتم شنیدنی خواهد بود.

حاج علی اکبری بر تهیه بانک اطلاعات جامع در حوزه جوانان تاکید کرد و افزود: برای ترسیم وضعیت جوانان کشور مهمترین کار تهیه بانک اطلاعات جامع است تا امکان برنامه ریزی مطلوب در ارتباط با مسائل مرتبط با جوانان فراهم شود ، که تهیه چنین سامانه ای در حال پیگیری است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان خاطر نشان کرد: در ارتباط با بررسی وضعیت ازدواج جوانان انجام اقداماتی به تازگی آغاز شده تا بتوانیم موضوع ازدواج را علاوه بر استانها در شهرستانها نیز ارزیابی کنیم و بنا داریم فرایند ۱۰ سال گذشته در امر ازدواج جوانان را بررسی کنیم تا برای دهه آینده پیش بینی های خوبی داشته باشیم.

وی از انجام توافقاتی در راستای ایجاد رشته مطالعات جوانان در دانشگاه خبر داد و گفت: توافقات اولیه ای در این خصوص با وزارت علوم انجام شده تا این رشته نیز به سایر رشته های دانشگاهی افزوده گردد.

حاج علی اکبری، به تشکیل کمیته جوانان در دستگاهها اشاره کرد و افزود: تا کنون چنین کمیته ای در وزارت بهداشت ، کمیته امداد و بنیاد شهید تشکیل شده که امیدواریم سایر دستگاهها نیز در این امر وارد عمل شوند.

وی همچنین به عملکرد فعالیت دستگاهها در ستاد ملی اشاره کرد و افزود: هلال احمر و کمیته امداد در رتبه اول و دوم در این ارتباط قرار دارند و وزارت کشور در آخر فهرست جای گرفته است ، همچنین در زمینه همکاری استانداران و تشکیل جلسات ستاد ، استان چهار محال بختیاری در رتبه اول و قزوین و کرمانشاه نیز کمترین همکاری را داشته اند.

رئیس سازمان ملی جوانان به برنامه های اوقات فراغت جوانان در تابستان امسال اشاره کرد و افزود : امسال با پیگیری های موثری که انجام شده برنامه های اوقات فراغت هم اکنون تدوین شده است و برنامه های دستگاهها را نیز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان مرور کرده ایم و باید گفت مشکلی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: امسال دستور العمل اجرایی مربوط به اوقات فراغت برای استانها به وقت تدونی و به استانها ابلاغ شده است و وظایف تعریف و به استانها جهت اجرا ابلاغ شده است .

وی از ارائه آئین نامه اجرایی توانمند سازی و تسهیل ازدواج جوانان به دولت خبر داد و گفت: آئین نامه اجرایی تسهیل ازدواج جوانان در نوبت تصویب در دولت است.

حاج علی اکبری بر حمایت از سمن ها و تشکل های غیر دولتی تاکید کرد و افزود: از تشکل ها می خواهیم طرح ها و برنامه های در اولویت از نظر سازمان ملی جوانان را در حوزه اوقات فراغت و سایر موضوعات به سازمان ارائه کنند و بدانند که سازمان حامی آنان خواهد بود.

رئیس سازمان ملی جوانان گفت: در سال ۸۶ ، ۸۰۴ سمن از سازمان اعتبار نامه دریافت کرده اند که نسبت به سال ۸۵ ، ۵/۲ درصد رشد داشته است و این در حالی است که در سالهای ۷۹ تا ۸۶ ، تنها ۳ هزار و ۴۵۸ سمن اعتبار نامه دریافت کرده بودند .

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در ارتباط با اقدام سازمان ملی جوانان در بررسی دوران نظام وظیفه گفت: با اجازه از فرماده کل قوا ، بررسی اولیه در ارتباط با موضوعات و آسیب های مطرح در دوران سربازی انجام شد و نتایج بررسی به ستاد مشترک نیروهای مسلح ارائه شد.

حاج علی اکبری خاطر نشان کرد: این بسته شامل پیشنهاداتی در ارتباط با دوران سربازی بود و بیشترین محور آن این بود که از این فرصت برای ارتقای مهارت ها و آمادگی برای ورود به زندگی استفاده شود همچنین آسیب هایی که در این دوران متوجه جوانان می شود مورد بررسی قرار گرفت.

معاون رئیس جمهور گفت: در ارتباط با این موضوع جلساتی با سرلشکر فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد که ایشان نیز عنایت ویژه ای نسبت به این بحث داشتند.

وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در ارتباط با عملکرد مجلس هفتم در حوزه جوانان گفت: سازمان ملی جوانان ارزیابی از عملکرد مجلس هفتم داشت که نتیجه این گزارش به مجلس منعکس گردید و باید گفت بررسی ها نشان می دهد ، ۲۹ درصد از مصوبات مجلس هفتم در ارتباط با جوانان بوده است .

وی با انتقاد از عملکرد مجلس هفتم در حوزه جوانان گفت: مصوبات مجلس هفتم در ارتباط با جوانان بسیار کم بوده است اما امیدواریم مجلس هشتم سهم بیشتری در حوزه جوانان داشته باشد.

حاج علی اکبری همچنین در ارتباط با اقدامات سازمان ملی جوانان در حمایت از جوانان بزهکار گفت: مطالعات گسترده ای در ارتباط با آسیب های نوپدید و جوانان بزهکار با همکاری سازمان بهزیستی انجام شده است .

رئیس سازمان ملی جوانان گفت: با تدابیر اندیشیده شده در حال حاضر در زندانها بندهای جوانان از سایر بندها جدا شده است و این امر بسیار مطلوب است و به طور حتم در کاهش نرخ بازگشت جوانان به زندان موثر واقع خواهد شد .

حاج علی اکبری خاطر نشان کرد: بررسی ها نشان می دهد برخی از جوانان که در حال حاضر در زندانها بسر می برند دلیلی کافی برای حضور آنان در محیط زندان وجود ندارد و به گونه ای جرم آنان در حد زندان نیست و باید اقدام لازم از سوی دستگاه قضائی جهت آزادی این قشر انجام شود که قوه قضائیه در این زمینه تا حدودی وارد عمل شده است.

وی همچنین در ارتباط با بحث انحلال سازمان ملی جوانان که چندی پیش از سوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد گفت: این بحث مجلس نبوده بلکه نظر شخصی آقای خادم بوده است و باید گفت نظر وی به ادغام سازمان بوده و ارتباطی به انحلال نداشته است.

معاون رئیس جمهور، در ارتباط با بحث اعتیاد در نسل جوان نیز گفت: توجه به آسیب ها و شناسایی این موارد به خصوص اعتیاد و مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است و باید نتایج آن در اختیار دستگاههای مسئول قرار گیرد.

وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری در ارتباط با بحث ازدواج موقت گفت: بررسی ها نشان می دهد دوران نامزدی به صورت مشروع می تواند فرصت مطلوبی برای آشنایی دختران و پسران برای آغاز زندگی مشترک باشد و در ازدواج های پایدار نیز به طور حتم بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

حاج علی اکبری به سن ازدواج دختران در کشور اشاره کرد و افزود: بررسی ها نشان می دهد ۵۰ درصد از ازدواج ها در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی رخ می دهد و ۴۰ سال به عنوان سن ناامیدی از ازدواج است که این میزان در حال کاهش است.

خبرنگاری در خصوص تشکیل مجلس جوانان سئوال کرد و حاج علی اکبری گفت: بحث هایی در این خصوص انجام شده که بناست در شورای عالی جوانان مطرح گردد که در صورت تصویب اطلاع رسانی خواهد شد.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA