ماءالشعير باعث آرامش می شود.

يك متخصص تغذيه گفت: مصرف ماءالشعير باعث رفع خستگي اعصاب مي‌شود و به دفع سنگ‌هاي كليه كمك مي‌كند.

مرتضي صفوي افزود: ماءالشعير يكي از نوشيدني‌هاي رايج است كه از جوانه ي جو به دست مي آيد و در رفع تشنگي مؤثر است.

اين نوشيدني داراي انواع ويتامين هاي گروه ب شامل B1، B2، B3، B6، اسيد پانتوتنيك (B5)، بيوتين، اسيد فوليك، B12 و ويتامين C است.

وي گفت: عصاره مالت جو براي افرادي كه دچار يبوست هستند، مي‌تواند مفيد باشد و هر فردي بايد در برنامه غذايي روزانه خود به مقدار كافي فيبرهاي غذايي محلول و غيرمحلول را مصرف كند.

فيبرها اثرات مفيد بسياري دارند، از جمله باعث تنظيم عملكرد روده، كاهش خطر بيماري‌هاي قلبي و بعضي انواع سرطان مي‌شوند.

اين متخصص تغذيه افزود: عصاره مالت جو نيز منبع خوبي از فيبرهاي غذايي محلول است كه براي افرادي كه دچار التهاب روده، يبوست يا فتق معده هستند بسيار مفيد است.

وي اضافه كرد: تنها ماده‌اي كه به عنوان افزودني در ماءالشعير استفاده مي‌شود، عصاره رازك است كه خواص طبي زيادي دارد؛ از آن جمله مي‌توان به دفع سنگ كليه، ادرار آور بودن، ضدعفوني كننده دستگاه گوارش و دستگاه تنفس اشاره كرد.

صفوي ادامه داد: ماءالشعير با دارا بودن ويتامين‌هاي گروه B و اسيد آمينه براي پوست و مو بسيار مناسب است و خواص درماني بسياري براي خانم‌هاي باردار و شيرده دارد و تا حدودي در افزايش ضريب هوشي مؤثر است.

وي اضافه كرد: ماءالشعير در رفع خستگي اعصاب، موثر است، به دفع سنگ‌هاي كليوي كمك مي‌كند. ماءالشعير در تأمين آب و الكتروليت‌هاي بدن مؤثر است.

صفوي گفت: ماءالشعير داراي چند نوع تركيب مختلف از جمله ساكارز، گلوكز، مالتوز و ويتامين C، ويتامين‌هاي گروه B، اسيدهاي آلي، انواع آمينواسيدها، املاح، اسيد نوكلئيك و آب گازدار است كه در مراحل ساخت آن، بعضي از اين اجزا از مواد خاصي حاصل مي‌شوند و در طول انجام فرآيند، بدون تغيير باقي مي‌مانند.

اين متخصص تغذيه افزود: جو تحت تأثير فرايندهاي مختلف، از لحاظ كمي و كيفي بهبود مي‌يابد. سپس غربال شده و ضايعاتش گرفته مي شود. بعد از آن خيس خورده و جوانه مي‌زند.

وي گفت: جوهاي جوانه‌زده را مالت مي‌گويند كه در مرحله جوانه‌زني بر اثر عملكرد آنزيم‌هاي مختلف موجود در جو، مواد مغذي بسياري تشكيل و يا افزايش مي‌يابند (مثل ويتامين‌هاي گروه B و اسيدهاي آمينه ضروري). سپس مالت را مي‌جوشانند و با افزودن مواد خوراكي مجاز و رازك، مايع حاصل را صاف و بسته‌بندي مي‌كنند.

اين متخصص تغذيه افزود: مزه تلخ ماءالشعير، مربوط به رازك است. رازک خاصيت آنتي‌بيوتيكي دارد كه به پايداري ماءالشعير كمك مي‌كند.

وي گفت: ويتامين‌هاي گروه B و آمينواسيدهاي موجود در آن براي پوست و مو بسيار مناسب هستند و براي رشد مو و جلوگيري از ريزش آن مي‌توانند مفيد باشند. اين ويتامين‌ها محلول در آب هستند و در سنتز واسطه هاي عصبي نقش مهمي دارند كه باعث رفع استرس و بسياري از اختلالات عصبي ديگر مي‌شوند.

اين متخصص تغذيه افزود: ماءالشعير از منابع خوب برخي فيتوكميكال‌ها از جمله فلاوونوئيدها، كاروتنوئيدها و آنتوسيانين‌ها است و مصرف آن مي‌تواند در بهبود عملكرد خون‌رساني قلب و همين‌طور كاهش ابتلا به پرفشاري خون و سلامت كليه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سكته‌هاي قلبي و مغزي مؤثر باشد.


منتشر شده

در

,

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA