جزئیات اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی

جزئیات اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی اعلام شد

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا با اعلام جزئیاتی از اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی اعلام کرد: شرط اصلی استفاده از قانون جدید،‌ عدم غیبت مشمولان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، سردار زاده‌کمند امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: قانون خدمت وظیفه عمومی از سوی مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و ۲۵ ماده از مجموع ۸۷ مواد پیشنهادی این قانون به تصویب نمایندگان رسیده است.
سردار زاده‌کمند گفت: این قانون پس از بررسی در مجلس باید به تأیید شورای نگهبان رسیده و پس از آن توسط دولت ابلاغ شود و در نهایت نیز قانون از سوی ستاد کل نیروهای مسلح به همه نیروهای نظامی اعلام شود.
وی اظهار داشت: اجرایی شدن مصوبات منوط به طی مراحل قانونی است و ابلاغ آن به نیروهای مسلح است که چندین ماه زمان می‌برد.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا تأکید کرد: شرط اصلی بهره‌مندی از تسهیلات قانون جدید خدمت سربازی فاقد غیبت بودن مشمول است، اگر مشمولی وارد غیبت شود و واجد شرایط استفاده از تسهیلات جدید باشد امکان بهره‌مندی از قانون جدید را نخواهد داشت.
سردار زاده‌کمند گفت: اگر مشمولانی در سال احضار یا اعزام هستند باید وضعیت خود را مشخص کنند و اگر هم به خدمت اعزام شده و واجد شرایط استفاده از تسهیلات جدید باشند به موقع از خدمت ترخیص می‌شوند.
وی اظهار داشت: اگر در موعد مقرر اقدام به تعیین تکلیف وضعیت سربازی خود نکنند یا در تاریخی که برای اعزام آنان تعیین شده در مراکز حاضر نشوند مشمول غائب محسوب می‌شوند و حق استفاده از تسهیلات جدید را نیز از دست خواهند داد.

* جزئیات اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی

سردار زاده‌کمند گفت: در قانون جدید سن مشمولیت، ۱۸ سالگی است و فرد مشمول در ماهی که به ۱۸ سالگی برسد باید خود را به سازمان وظیفه عمومی معرفی کند.
وی اظهار داشت: مدت خدمت سربازی در قانون جدید برای مشمولان زیر دیپلم ۲۴ ماه است، در این قانون به ازای هر مدرک تحصیلی ۲ ماه از خدمت کسر می‌شود.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: چگونگی تأمین اعتبار سرباز معلم‌ها نیز در قانون جدید مشخص شده است.
سردار زاده‌کمند گفت: بحث قید داشتن کارت پایان خدمت و معافیت برای ثبت هرگونه اموال غیر قهری حذف شد.
وی اظهار داشت: تمام نیروهای مسلح اجازه دارند، مشمولان در سطح کارشناسی و بالاتر را به تعداد سهمیه‌ای که وجود دارد گزینش کنند.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: برای افرادی که از ماده ۱۰ قانون وظیفه عمومی تخطی می‌کنند،‌ مجازات سنگین پیش بینی شده است. برای این افراد پرداخت هزینه یک‌سال یک سرباز در مرحله اول به عنوان جریمه در نظر گرفته شده که در مرحله بعدی افزایش خواهد یافت.
وی افزود: ماده ۱۰ قانون وظیفه عمومی به مواردی مانند گرفتن وام از بانک، ثبت نام در انتخابات، تأیید پایان‌نامه، صدور جواز کسب،‌ دریافت مستمری، استخدام رسمی، پیمانی، روزمزد و دریافت گواهینامه اشاره دارد.
سردار زاده‌کمند گفت: در قانون جدید مدت تعهد در نیروهای مسلح از ۹ سال به ۶ سال کاهش یافت، در مناطق مرزی و محروم این مدت به ۵ سال کاهش یافت.
رئیس سازمان وظیفه عمومی اظهار داشت: مشمولانی که به سن ۱۸ سال می‌رسند، باید ظرف حداکثر ۶ ماه خود را معرفی کنند و سازمان وظیفه عمومی نیز مکلف است ظرف ۶ ماه وضعیت مشمول را مشخص کند.
وی اعلام کرد: در قانون جدید به سازمان وظیفه عمومی اجازه داده شده تا مشمولانی را که عذر موجه دارند اعزام‌شان تا یک سال به تعویق بیفتد.
سردار زاده‌کمند گفت: حداکثر فرجه تحصیلی برای دانش‌آموزان ۲۰ سال تمام، کاردانی۲ سال و نیم، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال، ارشد پیوسته ۶ سال، دکترای پزشکی ۸ سال و دکترای تخصصی ۶ سال است.
وی اظهار داشت: مدت مجاز برای تعیین وضعیت مشمولان پس از فراغت، اخراج یا انصراف از تحصیل در داخل و خارج از کشور یک سال پیش بینی شده است.
رئیس سازمان وظیفه عمومی افزود: دانشجویان انصرافی فقط یک‌بار طی مدت دوره تحصیل اجازه ادامه تحصیل دارند. همچنین کارکنان وظیفه درحال خدمت و فاقد غیبت چناچه در آزمون کارشناسی و بالاتر قبول شوند، از ادامه خدمت معاف می‌شوند.
سردار زاده‌کمند گفت: باقی مواد نیز در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد و پس از تصویب مجلس باید به تأیید شورای نگهبان قانون اساسی برسد. مواد این قانون ممکن است هنگام گذراندن روال قانونی دچار تغییرات شود.


منتشر شده

در

,

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA