اعلام مراحل رسیدگی و مدارک مورد نیاز استفاده از معافیت‌های جدید خدمت سربازی

اعلام مراحل رسیدگی و مدارک مورد نیاز استفاده از معافیت‌های جدید خدمت سربازی

خبرگزاری فارس: جزئیات و مراحل رسیدگی و مدارک مورد نیاز برای استفاده از معافیت‌های جدید خدمت سربازی اعلام شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، سردار زاده‌کمند، رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: برابر پیشنهاد نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری فرماندهی کل قوا، تسهیلات و تخفیف‌های جدیدی که برای مشمولان و سربازان در نظر گرفته شده، پس از تدوین دستورالعمل اجرایی، آماده اجراست.
وی افزود: تمام کسانی که به خدمت اعزام شده یا آماده اعزام به خدمت هستند، مشمول این مصوبات می‌شوند و مهلت اعتبار این مصوبات تا تاریخ ۳۰ اسفند ماه سال ۸۹ خواهد بود.
سردار زاده‌کمند با بیان اینکه کسر مدت خدمت یکی از فرزندان رزمندگان به نسبت مدت حضور آنان در جبهه بستگی دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از فرزندان رزمندگان دارای ۳۰ماه سابقه جبهه و بالاتر از انجام خدمت دوره ضرورت معاف هستند، براساس مصوبات جدید، خدمت یکی از فرزندان رزمندگانی که کمتر از ۳۰ماه سابقه جبهه دارند نیز به تناسب مدت حضور در جبهه کسر می‌شود.
وی در ادامه گفت: کسر خدمت بسیجیان فعال از ۶ماه به حداکثر ۹ ماه برابر مقررات احتساب قسمتی از خدمت بسیجیان جزو خدمت دوره ضرورت افزایش یافته است.
سردار زاده‌کمند افزود: این تسهیلات شامل بسیجیانی می‌شود که از سن ۱۶سال تمام، عضو بسیج شده و بطور منظم با آن نیرو همکاری کرده باشند. به ازای هر سال خدمت در بسیج متناسب با میزان فعالیت، معادل ۴۵روز تا سه ماه و در مجموع حداکثر تا ۹ ماه جزو خدمت وظیفه عمومی آنان محسوب می‌شود.
وی همچنین به کسر مدت خدمت یکی از فرزندان جانبازان به نسبت میزان درصد جانبازی آنان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه یکی از فرزندان جانبازان ۲۵درصد و بالاتر، از خدمت دوره ضرورت معاف هستند، براساس مصوبات جدید، خدمت یکی از فرزندان جانبازان کمتر از ۲۵درصد نیز به تناسب میزان درصد جانبازی آنان کسر خواهد شد، اما این افراد موظف به گذراندن ۲ماه دوره آموزشی خواهند بود.
رئیس سازمان وظیفه عمومی همچنین با بیان اینکه مدت خدمت مشمولان لیسانس یک ماه، فوق لیسانس ۲ ماه، دکترا ۳ ماه و فوق دکترا ۴ ماه کسر می‌شود، تصریح کرد: براساس ضوابط جدید، مدت خدمت محققین فوق لیسانس و بالاتر به ازای تحقیق یا اختراعی که درخصوص مسائل نیروهای مسلح ارایه می‌کنند، از ۲ماه تا یک سال کسر می‌شود.
وی ادامه داد: مشمولانی که دارای فرزند معلول هستند از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند. همچنین یکی از فرزندان خانواده‌هایی که یک فرزند آنها هنگام خدمت وظیفه عمومی فوت کرده باشد، از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شود. افزایش سهمیه دستگاه‌های غیرنظامی شامل وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها جهت استفاده از خدمت کارکنان وظیفه در قالب امریه نیز برابر نیاز و ضرورت‌ها از سوی ستاد کل نیروهای مسلح مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

* مراحل رسیدگی و مدارک مورد نیاز برای استفاده از معافیت‌های جدید خدمت سربازی:

۱) شرایط استفاده از معافیت سه برادری (معافیت یک فرزند خانواده‌ای که سه فرزند آنها خدمت دوره ضرورت را انجام داده‌اند)

الف_ مدارک مورد نیاز:

۱_ تصویر تمامی صفحات شناسنامه متقاضی، تصویر تمامی صفحات شناسنامه پدر و برادران مشمول.
۲_ اصل و تصویر کارت‌های پایان خدمت برادران مشمول.
۳_ رضایت‌نامه پدر مبنی بر رضایت استفاده فرد متقاضی از معافیت مذکور که به ثبت دفاتر اسناد رسمی رسیده باشد (تکمیل برگه شماره ۷، چنانچه پدر در قید حیات نباشد رضایتنامه مادر_ در صورت نبود پدر و مادر، قیم قانونی خانواده).
۴_ استعلام از ثبت احوال به نام پدر مبنی بر مشخص نمودن تعداد و مشخصات فرزندان ذکور پدر.
۵_ گواهی اشتغال به خدمت برای متقاضیانی که در حال خدمت بوده و حائز شرایط این معافیت هستند.
۶_ تکمیل فرم استعلام سنوات ما قبل ۶۴ (برگه شماره ۱ دفترچه راهنمای خدمت).
۷_ گواهی آخرین مدرک تحصیلی (مشمولین غیردانشگاهی تکمیل برگه شماره ۳ دفترچه راهنمای خدمت)
۸_ ۲ قطعه عکس رنگی ۲ در ۳ پشت زمینه سفید با رعایت شئونات اسلامی (علاوه بر عکس‌های الصاقی به سایر مدارک).
۹_ تعهد‌نامه محضری (برگه شماره ۶) که توسط مشمول به ثبت دفاتر اسناد رسمی رسیده است.
۱۰_ فیش بانکی «اصل فیش بانکی( ۱_ مبلغ ۱۰۰۰۰ ریال به حساب شماره ۹۰۰۲۶ وزارت امور اقتصاد و دارایی نزد بانک ملی شعبه سازمان حمایت کد۵۶۰ ، ۲_ مبلغ ۳۸۵۰۰ ریال برای صدور کارت معافیت به شماره حساب سیبای استان محل سکونت که در جدول صفحه ۳۴ دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی آورده شده است. ۳_ تهیه برگ اول قبض ۲۲۰۰۰ ریالی مخصوص خدمات پستی کارت معافیت و یک عدد پاکت ارسال کارت)
۱۱_ تکمیل برگه‌هایی که برای بررسی اصالت و صحت مدارک که دال بر انجام خدمت سه فرزند خانواده مورد نیاز است که از سوی رده‌های وظیفه عمومی شهرستان ارایه می‌شود.

ب_ نحوه رسیدگی:

۱_ مراجعه متقاضی به دفاتر پلیس +۱۰ برای تهیه دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی و اخذ فرم‌های شماره ۶ و ۷ معافیت سه برادر خدمت کرده و سایر مدارک مورد نیاز.
۲_ تهیه مدارک لازم اولیه توسط متقاضی از جمله ۲ قطعه عکس ۲×۳ رنگی پشت سفید، کپی شناسنامه و کارت ملی و فرم‌های تکمیل شده ۱ و ۲ و ۳ دفترچه راهنمای خدمت و ۶ و ۷ دریافتی و مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس + ۱۰) برای ثبت در سیستم و عودت مدارک به مشمول پس از ثبت و توجیه ایشان جهت مراجعه به اداره وظیفه عمومی شهرستان محل سکونت به همراه مدارک اولیه یک هفته پس از ثبت در دفاتر.
۳_ رده‌های وظیفه عمومی شهرستان یا استان می‌بایست پس از بررسی مدارک اولیه، مدارک مورد نیاز برای حصول اطمینان از صحت و اصالت مدارک برابر ضوابط ابلاغی مشخص و به مشمول اعلام کنند.
۴_ تهیه مدارک تکمیلی توسط مشمول و مراجعه به مرکز وظیفه عمومی شهرستان محل سکونت و یا استان جهت کنترل و بررسی اصالت و صحت مدارک.
۵_ کنترل تمامی مدارک ارسالی و بررسی سیستمی به همراه عکس اسکن شده مشمول و انتقال و تحویل پرونده‌ها به معاونت وظیفه عمومی استان.
تبصره: عکس تحویلی می‌بایست الزاما عکس ۳×۲ رنگی، پشت زمینه سفید با رعایت شئونات اسلامی باشد.
۶_ معاونت وظیفه عمومی استان پس از بررسی مجدد پرونده و اطمینان از کامل بودن پرونده متقاضی، نسبت به تایید مدارک در سامانه جامع وظیفه عمومی (روش فعلی ثبت موارد خاص در سامانه جامع) اقدام کنند.
_ تایید مدارک می‌بایست توسط شخص رئیس اداره کفالت معاونت وظیفه عمومی استان که مسئولیت این امر و پاسخگویی در این زمینه به عهده ایشان است انجام گیرد.
_ در صورت بررسی تمام مدارک، فرد واجد شرایط دریافت معافیت قرار گرفت معاون وظیفه عمومی استان اقدام به تکمیل (فرم شماره ۱ پیوست) می‌کند. لازم به ذکر است فرم مذکور به عنوان تاییدیه معافیت مذکور در سازمان وظیفه عمومی نگهداری می‌شود.
_ اسامی متقاضیان که در زمره معافیت مذکور قرار می‌گیرد در لیست‌هایی که معاونت وظیفه عمومی استان اسامی معاف شدگان موارد خاص را طی آن اعلام می‌کند به همراه (فرم تکمیل شده شماره ۱، دو قطعه عکس و پاکت مخصوص ارسال کارت، کپی شناسنامه و تعهد‌نامه محضری (برگه شماره ۶ با تایید و امضاء رئیس اداره کفالت و رئیس معاونت وظیفه عمومی استان جهت معرفی به صدور کارت) توسط رابطین به مرکز عملیات مشمولین سازمان وظیفه عمومی ارسال می‌شود.
_ پس از کنترل و تایید مدارک توسط رئیس اداره کفالت، اصل مستندات مربوط به خدمت سه برادر به همراه نسخه‌ای از (برگه شماره ۱) در معاونت وظیفه عمومی نگهداری و باقی مدارک که مورد نیاز نیست امحا شود.
۷_ ثبت نهایی و معرفی جهت صدور کارت توسط مرکز عملیات مشمولان.
۸_ تحویل پاکت مخصوص صدور کارت و عکس از مرکز عملیات مشمولان به منظور صدور کارت به معاونت احضار و اعزام.
۹_ صدور کارت و ارسال به آدرس مشمول توسط معاونت احضار و اعزام.

یادآوری:

به جز فرم شماره ۶ (تعهد‌نامه) و فرم شماره ۷ (رضایت‌نامه) که از طریق دفاتر پلیس +۱۰، سایت اینترنتی پلیس، هفته‌نامه امین جامعه و سایت خبرگزاری فارس قابل تهیه است مابقی فرم‌ها حسب مورد از طریق معاونت وظیفه عمومی استان و شهرستان در اختیار مشمول (فرد متقاضی) قرار می‌گیرد.

۲)شرایط استفاده از معافیت فرزند معلول (مشمول دارای فرزند معلول)

_ مدارک مورد نیاز اولیه:

۱_ تهیه دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی به همراه پاکت‌های مربوطه از دفاتر پلیس+ ۱۰
۲_ اخذ برگه گواهی معلولیت فرزند مشمول از طریق اداره کل بهزیستی استان محل سکونت (برابر فرم نمونه شماره ۶_ م)
۳_ تکمیل برگهای شماره ۱ و ۲و ۳ دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی توسط مشمول
۴_ گواهی یا تصویر برابر با اصل شده آخرین مدرک تحصیلی
۵_ تصویر تمامی صفحات شناسنامه مشمول و فرزند معلول ایشان و کپی کارت ملی آنان
۶_ عکس ۲×۳ رنگی تمام رخ مشمول با زمینه کاملا سفید ۴ قطعه
۷_ در صورت اشتغال به خدمت، گواهی اشتغال به خدمت از یگان محل خدمتی

_ مدارک مورد نیاز مرحله دوم:

_ تأییدیه ثبت احوال در خصوص صحت مندرجات شناسنامه‌ها و احراز نسبیت بین مشمول و فرزند معلول وی _ تکمیل فرم تعهد‌نامه محضری به منظور اعلام آمادگی برای اعزام به دوره آموزشی مقدماتی نظامی در صورت اعلام سازمان (برابر با فرم نمونه شماره ۱_ ۶_ م)
۳_ واریز مبالغ معین شده به شماره حساب‌های مربوط به این نوع معافیت شامل:
_ تهیه برگ اول قبض ۲۲۰۰۰ ریالی مخصوص خدمات پستی
_ مبلغ ۱۰ هزار ریال بابت وزارت امور اقتصادی
_ مبلغ ۳۸ هزار و ۵۰۰ ریال بابت صدور کارت معافیت
_ مبلغ ۳۱ هزار ریال بابت هزینه شورای پزشکی
توضیح: مبالغ مندرج در بندهای ۱/۳_ ۲/۳_ ۳/۳ پس از تائید معلولیت فرزند مشمول توسط شورای پزشکی وظیفه عمومی واریز و به همراه مدارک مرحله دوم ارایه شود.
۴_ تهیه پاکت ویژه ارسال کارت معافیت از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰)

ب_ روند انجام کار:

۱_ مشمولی که دارای فرزند معلول است ابتدا باید به سازمان بهزیستی استان محل سکونت خود مراجعه کرده تا وضعیت معلولیت فرزندش با مقررات مربوط به ماده ۶ قانون جامع حمایت از معلولین تطبیق شود.
۲_ بهزیستی استان پس از تطبیق وضعیت معلولیت معلول با قانون مذکور که دستوالعمل اجرایی آن طی شماره ۲/۰۵/۲۰۱/م/۴/ن_ ۲۲/۱/۸۵ ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شده و مسبوق به سابقه در بهزیستی هست، در صورت احراز معلولیت برابر کمیسیون‌های مربوط، مشخصات معلول و مشمول را در (فرم نمونه شماره ۶_ م) در ۳ نسخه تکمیل و سپس با امضاء و مهر معرفی شده تایید کرده و نسخه اول را به همراه برگ‌های مربوط به کمیسیون پزشکی تحویل مشمول داده و مشمول را برای سیر مراحل بعدی، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) شهرستان محل سکونت فرد هدایت کنند.
نسخه دوم را از طریق نماینده سازمان به معاونت وظیفه عمومی استان ارسال کرده و نسخه سوم در سوابق ضبط و نگهداری خواهد شد.
۲-۱_ بهزیستی استان مشخصات امضاء کننده نهایی به همراه نمونه امضاء و مهر مربوط جهت مدنظر قرار دادن به منظور احراز اصالت برگ‌ها به معاونت وظیفه عمومی استان ارسال خواهد کرد.
۲-۲_ سازمان بهزیستی در هنگام تحویل نسخه اول، فهرست مدارک مورد نیاز اولیه را هم به مشمول تحویل تا در هنگام مراجعه به دفاتر (پلیس+۱۰) به همراه داشته باشد.
۳_ مشمول پس از اخذ نسخه اول تاییدیه معلولیت فرزند، با تکمیل مدارک مورد نیاز مرحله اول به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) شهرستان محل سکونت و در صورت عدم وجود به نزدیکترین دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و درخواست ثبت اولیه کند.
۴_ دفتر مذکور پس از بررسی مدارک و ثبت اولیه، با تحویل رسید ثبت، به مشمول ابلاغ می‌کند، پس از گذشت هفت روز از تاریخ ثبت به همراه مدارک جهت مراحل بعدی به وظیفه عمومی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کند.
۵_ وظیفه عمومی شهرستان پس از مراجعه مشمول وضعیت مدارک را بررسی و در صورت ثبت اولیه و درج در رایانه، به منظور معاینه معلول در شورای پزشکی وظیفه عمومی، تعیین نوبت کرده و در این فاصله تاییدیه نسبیت بین مشمول و فرزند معلول خود را (از مدارک مورد نیاز مرحله دوم) از ثبت احوال مربوطه استعلام کند.
۶_ وظیفه عمومی شهرستان پس از اخذ پاسخ ثبت احوال شهرستان و رویت اصل شناسنامه مشمول و فرزند و احراز نسبیت و نداشتن مانع دیگر معلول را در قالب ضوابط تشخیص معلولیت ماده ۶ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و در صورت تعیین سطح معلولیت به میزان شدید و یا خیلی شدید از سوی بهزیستی به رویت شورای پزشکی رسانده می‌شود و شورا نیز در صورت انطباق رای صادره با وضعیت جسمی معلول رای لازم را صادر و در محل پیش‌بینی شده برگه شماره ۶_ م تکمیل می‌کند.
تبصره: در بررسی وضعیت معلول صرفا انطباق نظر بهزیستی با وضعیت جسمی معلول مدنظر است و رعایت موارد مندرج در آئین نامه اجرایی معاینه کسان مشمول در مورد این دسته از معولان نیاز نیست.
۷_ در صورتی که نتیجه رای شورای پزشکی مثبت و مبنی بر تائید معلولیت فرزند مشمول باشد، بقیه مدارک مرحله دوم و فرم اخذ تعهد‌نامه محضری (برگه شماره ۱_ ۶_ م) و شماره حساب‌های مربوطه را به مشمول تحویل، تا تکمیل و ارایه کند.
۸_ افرادی که تا تاریخ ۱/۳/۸۸ مرتکب غیبت شده‌اند در شمول این مقررات قرار می‌گیرند. لیکن کسانی که در زمان اجرایی شدن این مقررات (۱/۳/۸۸) واجد شرایط معافیت نبوده ولی با برنامه‌ریزی قبلی غیبت کرده و خود را در شرایط معافیت قرار دهند بر اساس مفاد ماده ۳۰ قانون وظیفه عمومی با آنان رفتار خواهد شد.
مشمولانی‌که سابقه فرار از خدمت داشته باشند، این‌گونه مشمولان به یگان محل خدمتی معرفی تا پس از رسیدگی به مسئله فرار آنان و ارایه نامه مبنی بر رسیدگی به وضعیت فرار آنان از سوی مراجع قضایی یا یگان مربوطه، به ادعای آنان رسیدگی خواهد شد.
۹_ مسئول وظیفه عمومی شهرستان، پس از طی مراحل نهایی پرونده، نتیجه و تائید انجام کار را در محل تعیین شده در پشت برگه تائید معلولیت (نمونه شماره ۶_ م) امضا و ممهور به مهر وظیفه عمومی کند و پرونده را به همراه مدارک جهت بررسی نهایی به معاونت وظیفه عمومی استان ارسال خواهد کرد.
۱۰_ پرونده در اداره کفالت معاونت وظیفه عمومی استان بررسی نهایی شده و در صورت احراز اقدامات انجام شده و استحقاق صدور معافیت، رئیس اداره کفالت، اقدام لازم را انجام داده و در قسمت معین شده در پشت برگه تأیید معلولیت، امضا می‌کند.
۱۱_ معاونت وظیفه عمومی استان به عنوان تائید کننده نهایی در قسمت‌های تعیین شده (در پشت برگه تائید معلولیت) در نسخه اول و دوم، تائید و امضاء‌ کرده و نسخه دوم تائید معلولیت را که به صورت پیک تحویل مسئولین استان شده به همراه پاکت مخصوص معافیت و عکس به منظور معرفی به صدور کارت معافیت توسط نماینده به مرکز عملیات مشمولین سازمان وظیفه عمومی ناجا ارسال خواهد کرد.
۱۲_ مرکز عملیات مشمولان سازمان پس از دریافت نسخه دوم و سایر مدارک مربوطه، آن را در قسمت تأیید نامه‌ها ثبت و جهت صدور کارت معافیت معرفی خواهد کرد.
۱۳_ معاونت احضار و اعزام سازمان، کارت مربوطه را صادر و از طریق پست به آدرس مشمول ارسال خواهد کرد.
۱۴_ معاونت وظیفه عمومی استان پس از ارسال مدارک به سازمان، نسخه اول برگ تأیید معلولیت را به انضمام برگ صورت جلسه پزشکی تنظیم شده در بهزیستی، برگه تعهد‌نامه محضری و عند‌الزوم اوراق دیگری از پرونده که ایجاد تعهد می‌کند را از پرونده تفکیک ضبط و بایگانی و بقیه مدارک را امحا می‌کند.
۱۵_ معاونان وظیفه عمومی استانها با ادارات کل بهزیستی استان، هماهنگی لازم را در خصوص تدوین و تکثیر فرم‌های تأیید معلولیت خصوصا موارد در نظر گرفته شده در پشت برگه معلولیت، به عمل آورند.

یادآوری:

به جز فرم شماره ۶/م (برگ تایید معلولیت فرزند) و فرم شماره ۱/۶ _ م (تعهد‌نامه) که از طریق دفاتر پلیس +۱۰، سایت اینترنتی پلیس، هفته‌نامه امین جامعه قابل تهیه است. مابقی فرم‌ها حسب مورد از طریق معاونت وظیفه عمومی استان و شهرستان در اختیار مشمول (فرد متقاضی) قرار می‌گیرد.

۳) شرایط استفاده از معافیت فوت برادر در حین خدمت

الف_ مدارک مورد نیاز و نحوه رسیدگی:

۱_ دریافت گواهی مبنی بر فوت برادر در حین خدمت از یگان خدمتی مربوطه برابر ضوابط جاری و مقرر در نیروهای مسلح.
۲_ مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ در شهرستان محل سکونت خود از تاریخ ۵ خرداد ۱۳۸۸ به بعد و تهیه دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی و فرم رضایت‌نامه.
۳_ تکمیل فرم‌های شماره ۱ و ۲ و ۳ از دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی و فرم رضایتنامه.
۴_ تهیه مدارک اولیه مورد نیاز شامل:
تصویر تمام صفحات شناسنامه مشمول و پدرش، کپی کارت ملی آنان، ۲ قطعه عکس رنگی ۳/۲ پشت زمینه سفید با رعایت شئونات اسلامی (علاوه بر عکس‌های الصاقی به سایر مدارک)، گواهی اشتغال به خدمت از یگان خدمتی (در صورت اشتغال به خدمت)، فرم تکمیل شده رضایتنامه پدر مبنی بر رضایت استفاده فرد متقاضی از معافیت مذکور که به ثبت دفاتر اسناد رسمی رسیده است.
۵_ مراجعه به معاونت وظیفه عمومی استان یا شهرستان محل سکونت و تحویل مدارک مذکور در بند ۳ و ۴ جهت بررسی.
۶_ مر اجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس + ۱۰) برای ثبت مدارک در سیستم وظیفه عمومی.
۷_ پیگیری مراحل بعدی کار با راهنمایی معاونت وظیفه عمومی استان یا شهرستان مربوطه.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA