تب کريمه کنگو در مشهد!

مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت براي پيشگيري از تب کريمه کنگو هشدار داد
يک روز پس از اعلام خبر درگذشت 2 نفر براثر بيماري تب کريمه کنگو، اکنون درحالي که اين سوال که چه کسي بايد پاسخ گوي تبعات بروز اين بيماري باشد، مطرح است برخي نهادهاي نظارتي استان از جمله اداره کل بازرسي و دادگستري خراسان رضوي از بررسي اوليه موضوع خبر مي دهند. اين درحالي است که روزگذشته تعدادي از انترن هاي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در تماس با خبرنگاران خراسان، در حالي که به شدت نگران و مضطرب بودند، مدعي شدند که لوازم و وسايل مورد نياز براي پيشگيري از ابتلا به بيماري در برخي بخش هاي بيمارستان امام رضا(ع) وجود ندارد و از اين گذشته به ادعاي اين دانشجويان اتاق هاي قرنطينه(ايزوله) در اين بيمارستان پاسخ گوي همه نيازها نيست و به ناچار برخي بيماران تا تشخيص نوع بيماري کنار ساير بيماران نگه داري مي شوند. اين ادعا البته توسط سخنگويي که دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي اين موضوع تعيين کرده است رد و اعلام شد که هم تجهيزات و هم امکانات مورد نياز به اندازه کافي در اختيار پرسنل درماني و انترن ها قرار دارد. همچنين رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز در پي گزارش مواردي از ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو در استان خراسان رضوي و مرگ دو نفر از آنان، از هموطنان خواست تا از خريد دام بدون تاييد دامپزشکي به طور جدي خودداري کنند. گزارش خراسان را در اين باره بخوانيد.
“اميرکيخسروي” دانشجويي است که پنج شنبه شب براثر ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو در بيمارستان امام رضا(ع) مشهد در گذشت.آن طور که پايگاه اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشکي مشهد اعلام کرده است وي يکي از دانشجويان ممتاز رشته پزشکي اين دانشگاه بود. درباره دليل مرگ اين دانشجو البته روايت هاي مختلفي وجود دارد اما همه آن ها در يک عنوان مشترک هستند؛ “تب کريمه کنگو”.بيماري کشنده اي که شايد تنها راه نجات از آن، مبتلا نشدن به اين بيماري است.
روز گذشته و در جريان برگزاري مراسم تشييع پيکر اين دانشجو، برخي دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي مشهد در تماس هاي جداگانه با خبرنگاران خراسان درحالي که به شدت نگران و مضطرب بودند از نبود برخي وسايل لازم براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي واگيردار در بيمارستان امام رضا(ع) انتقاد کردند. يکي از پزشکان مشهدي که تاکيد داشت نامي از وي برده نشود، درباره اين موضوع به خراسان گفت: بخشي از اين مشکلات به کمبود امکانات برمي گردد که به علت نبود امکانات، ممکن است بيماري ها به راحتي به ديگر افراد منتقل شود. وي در تشريح جزئيات اين مشکلات اين گونه گفت: هر فردي با هر نوع بيماري در بدو ورود به بخش اورژانس در کنار ديگر بيماران قرار مي گيرد که در اين مقطع هنوز نوع بيماري فرد مشخص نشده و ممکن است بيماري وي واگيردار باشد.يکي ديگر از کارکنان بيمارستان امام رضا(ع) که خواست نامش فاش نشود، در گفت وگو با خبرنگار ما از اتفاق رخ داده ابراز نگراني کرد و مدعي شد: مشکلات بخش عفوني زياد است و اگر رفع نشود، ممکن است باز هم جان انسان هاي ديگر را هم بگيرد.همچنين يکي از دانشجويان پزشکي که از فوت همکلاس خود ناراحت بود ادعا کرد: در بخش هاي مختلف بيمارستان، امکانات لازم را در اختيار انترن ها قرار نمي دهند. فرد ديگري نيز که با روزنامه تماس گرفته بود خود را «انترن» رشته پزشکي اعلام کرد و گفت: «ما در بخش عفوني بيمارستان امام رضا(ع) ماسک N۹5 نداريم.»
استفاده از گان يکبار مصرف چندين بار!
وي از کمبود امکانات براي رعايت بهداشت فردي گلايه و ادعا مي کند بايد هر بار که بيمار را معاينه مي کنيم «گان» يک بار مصرف بپوشيم و پس از خروج از اتاق آن را دور بيندازيم اما در اين بخش از صبح تا شب با وجود اين که از اين اتاق به آن اتاق مي رويم فقط از يک گان استفاده مي کنيم.وي مدعي شد: اتاق هاي بخش عفوني به جز ۲ اتاق، تهويه مناسبي ندارد.اين انترن رشته پزشکي يادآور شد: متاسفانه بعد از اين که يک نفر بر اثر انتقال بيماري تب کريمه کنگو فوت کرد براي نيروهاي شاغل در بخش کلاس هاي آموزشي برگزار کرده اند.
پاسخ هاي سخنگوي پرونده
از آن جايي که اين ادعاها در حوزه دانشگاه علوم پزشکي مشهد قرار مي گيرد با روابط عمومي اين دانشگاه تماس مي گيريم تا سوال کنيم آيا ادعاي اين دانشجويان صحت دارد يا نه. روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي دکتر رضا سعيدي، معاون بهداشتي دانشگاه را به عنوان سخنگوي اين پرونده (موضوع مرگ 2 نفر براثر تب کريمه کنگو در مشهد) معرفي مي کند. دکتر رضا سعيدي که همزمان رئيس مرکز بهداشت خراسان رضوي نيز هست، مانند هميشه با حوصله پاسخ گوي پرسش هاي ما مي شود.وي در باره اظهارنظرهاي ديگران درباره نبودن دستکش و ماسک در بخش هاي مختلف بيمارستان امام رضا(ع) گفت: در همه بخش هاي درماني بيمارستان به دستکش و ماسک نيازي نيست اما در بخش عفوني نياز است، که ست هاي کامل يک بار مصرف حفاظت فردي شامل ماسک «N95»، کلاه، عينک و … هميشه در بخش هاي عفوني بيمارستان ها وجود دارد.
دکتر «رضا سعيدي» اظهار داشت: ما به محض اطلاع از بستري شدن بيمار مبتلا به تب کريمه کنگو يعني قبل از فوت کارگر کشتارگاه، ۲۰۰ست کامل مخصوص يک بار مصرف حفاظت فردي به همراه بسته آموزشي و تيوپ مخصوص لوله آزمايش براي بيماران تب کريمه کنگو را رايگان به بيمارستان امام رضا(ع) ارسال کرديم و حتي سفارش خريد هزار ست کامل ديگر داده شده است.وي تصريح کرد: بيمارستان امام رضا(ع) هيچ کمبودي را به ما اعلام نکرده است.«سعيدي» در پاسخ به اين سوال که آيا قبل از اتفاقات اخير، ست هاي کامل هم در بخش عفوني بيمارستان وجود داشت يا نه، گفت: من از اين موضوع اطلاع ندارم و بايد سوال کنم.وي يادآور شد: کميته کنترل عفونت بيمارستان امام رضا(ع) موظف است وسايل ايمني فردي را تهيه کند و در اختيار بخش مربوطه قرار دهد. وي همچنين به اين موضوع نيز اشاره کرد که داروي رايگان در اختيار بيمارستان، درمانگاه، منازل و کساني که با فوت شدگان در تماس بودند، گذاشته شده است.
تاکيدات رئيس مرکز بهداشت استان
رئيس مرکز بهداشت استان در پاسخ به اين سوال که شنيده مي شود، افراد با هر نوع بيماري در بخش ها به خصوص بخش عفوني بيمارستان در کنار يکديگر بستري مي شوند، اظهار داشت: پرستاران و کارکنان مراکز درماني بايد در برابر هر بيماري فرض را بر اين بگيرند که ترشحات هر بيماري اعم از خوني و غيرخوني به تمام عفونت ها اعم از ايدز، هپاتيت، تب کريمه کنگو و … آلوده است و در همه حال بايد نکات ايمني را رعايت کنند.
وي تاکيد کرد: اصلا معنا نداردکه تصور شود فقط در چند روز گذشته افراد مبتلا به تب کريمه کنگو به بيمارستان مراجعه کرده اند، بلکه بايد فرض کنيم همه بيماران به اين بيماري و ساير بيماري هاي واگيردار مبتلا هستند، البته وقتي که بيماري ثابت شود يا فرد مشکوک است، بايد بيشتر سخت گيري کرد.
بخش هاي ايزوله و ICU فشار منفي
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي درباره امکانات بخش عفوني بيمارستان امام رضا(ع) اظهار داشت: تا جايي که بنده درباره بخش عفوني اطلاع دارم، اين بخش هم بخش «ICU»،ايزوله فشار منفي و هم اتاق هاي ايزوله دارد. به گفته وي ۲ اتاق ايزوله فشار منفي و ۶ تخت «آي. سي. يو»در بخش عفوني وجود دارد. وي همچنين به اين موضوع نيز اشاره کرد که در بازديد از بيماران قسمت عمومي بخش عفوني مشاهده کردم که هرکدام از بيماران در يک اتاق مجزا و در بسته بستري اند.دکتر سعيدي در بيان چگونگي بستري شدن کارگر فوت شده کشتارگاه صنعتي مشهد اين گونه گفت: کارگر فوت شده با تشخيص «تب کريمه کنگو» به بيمارستان منتقل و به طور مستقيم به اتاق ICU بخش عفوني منتقل و بستري شد و حتي وارد قسمت اورژانس هم نشده است.
اظهارات مدير کل بازرسي استان
حجت الاسلام والمسلمين حسن درويشيان، مديرکل بازرسي خراسان رضوي نيز روز گذشته در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: درباره اين موضوع، اداره کل بازرسي ابتدا بررسي هاي اوليه را انجام مي دهد و در صورتي که ضرورت داشته باشد پس از ارائه درخواست بررسي کامل، بازديد و سوال در دستور کار قرار مي گيرد. وي تصريح کرد: اين موضوع را همين امروز(ديروز) براي بررسي به همکاران ارجاع مي دهم و طي 2 روز آينده نتايج را اعلام خواهيم کرد.
اظهارات معاون دادگستري استان
اين درحالي است که سيد امير مرتضوي معاون امور اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان در اين باره به خراسان گفت: به موضوعات و مسائل مربوط به حوزه بهداشت و درمان در شعبه ويژه و تخصصي رسيدگي مي شود.وي درباره رسيدگي به سهل انگاري احتمالي پزشک در تشخيص بيماري و کمبود امکانات پيشگيري از ابتلا به بيماري در بيمارستان اظهار داشت: در صورت وصول گزارش و يا دريافت شکايت مبني بر قصور و سهل انگاري، دستگاه قضايي موضوع را بررسي مي کند.مرتضوي دريافت گزارش و شکايت را براي ورود ضروري مي داند و تاکيد مي کند: ابتدا بايد اين موضوع به صورت کارشناسي بررسي شود.
هشدار وزارت بهداشت
همچنين ظهر روز گذشته، خبرگزاري ايرنا گزارش داد: رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در پي گزارش مواردي از ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو در استان خراسان رضوي و مرگ دو نفر از مبتلايان، از هموطنان خواست از خريد دام بدون تاييد دامپزشکي به طور جدي خودداري کنند. ‘محمدمهدي گويا’ در گفت و گويي در تشريح موارد ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو در استان خراسان رضوي اظهار داشت: تاکنون 6 مورد ابتلا به اين بيماري در اين استان گزارش شده است که متاسفانه 2 نفر از اين افراد به دليل شدت بيماري جان خود را از دست داده اند. ‘محمدمهدي گويا’ افزود: اولين مورد گزارش شده مربوط به يک کارگر کشتارگاه بوده است که حدود 10 روز پيش با علايم بيماري در بيمارستان امام رضا (ع) مشهد بستري شد. رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، گفت: اين بيمار قبل از مراجعه به بيمارستان امام رضا (ع) به يک کلينيک خصوصي مراجعه مي کند که در آنجا نيز يک پرستار در حين تزريق سرم به بيمار، با خون وي تماس پيدا مي کند و به بيماري مبتلا مي شود. گويا ادامه داد: اين بيمار پس از مراجعه به بيمارستان امام رضا (ع) مشهد بلافاصله تحت مراقبت هاي درماني قرار گرفت ولي به دليل شدت بيماري، ظرف هشت ساعت پس از مراجعه فوت کرد. وي افزود: در بيمارستان امام رضا (ع) نيز يک نيروي خدماتي، يک پرستار و يک انترن در تماس مستقيم با بيمار بودند که از همان ابتدا تحت مراقبت هاي ويژه قرار مي گيرند ولي متاسفانه انترن بيمارستان به دليل شدت اين بيماري جان خود را از دست داد.
سه نفر تحت مراقبت هاي ويژه هستند اما حالشان رضايت بخش است
رئيس مرکز مديريت بيماري ها افزود: در حال حاضر پرستار ياد شده، فرزند بيمار فوت شده و يک نيروي خدماتي در بيمارستان امام رضا (ع) تحت مراقبت هاي ويژه قرار دارند و تمامي اقدامات درماني لازم بر روي آن ها انجام شده و حال همه آن ها رضايت بخش است.
بيماري به شدت واگيردار
گويا در ادامه با بيان اين که بيماري تب کريمه کنگو يک عفونت ويروسي است که به شدت واگيردار است گفت: اين بيماري از طريق تماس با حيوان آلوده و در هنگام ذبح حيوان و تماس با ترشحات حيوان آلوده در صورت رعايت نکردن نکات بهداشتي به انسان منتقل مي شود.
امکان انتقال از طريق کنه
وي افزود: همچنين اين بيماري از طريق گزش کنه اي که روي بدن دام بيمار وجود دارد، قابل انتقال به انسان است و در صورت ابتلاي انسان به اين بيماري، ديگر افرادي که در حين مراقبت درماني با خون و ترشحات بدن فرد بيمار در تماس باشند و نکات بهداشتي را رعايت نکرده باشند، ممکن است به اين بيماري مبتلا شوند. گويا در ادامه آمار مبتلايان به اين بيماري در سراسر کشور را 13 نفر اعلام کرد و گفت: شش نفر از اين موارد در استان خراسان رضوي بوده اند که دو نفر از آنان فوت کرده اند؛ هفت مورد ابتلا نيز قبلا در استان سيستان و بلوچستان گزارش شده بود که همگي مورد درمان قرار گرفته اند و به طور کامل بهبود يافته اند.
علايم بيماري تب کريمه کنگو
رئيس مرکز مديريت بيماري ها درباره علايم بيماري تب کريمه کنگو گفت: اين بيماري در ابتدا ممکن است با يک بيماري سرماخوردگي ساده اشتباه گرفته شود؛ تب، سردرد، تهوع و استفراغ، درد بدن و مشکلات گوارشي از علايم ابتلا به اين بيماري است. گويا افزود: بعد از چند روز بيمار دچار خونريزي از بيني، لثه، دستگاه گوارشي و دستگاه تناسلي و خونريزي زيرپوستي مي شود؛ در اين صورت، وضعيت بيمار بحراني است و حتي با انجام اقدامات درماني، بيمار ممکن است جان خود را از دست دهد.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

4 پاسخ به “تب کريمه کنگو در مشهد!”

  1. حمیده نیم‌رخ
    حمیده

    یعنی خدا بگم چی کارت کنه حاجی ! مهدی! بعد سه سال من هفته دیگه میخوام بیام مشهد ! دقیقا همین الان تو باید این خبر رو بزنی دق مرگ بشم !:دی

    1. حاجی نیم‌رخ

      خوب به سلامتی :دی . !! :دی خیلی هم جدی نیستها.

  2. پرنده نیم‌رخ

    چشمم روشن حااااااااااااااااااجییییییییییییییییییی
    این کی بید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    غرض این که پرنده برگشته خوشحال باشید:)

    1. حاجی نیم‌رخ

      اولا سلام :دی
      شما که همیشه پرنده بودید ! همچنان هم هستید . با ایشون فرق فوکولید :دی
      خوش برگشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA