روز پایانی کن

نخل طلای ۲۴ عیار و ۲۰ هزار یورویی

خبرگزاری فارس: نشانه «نخل طلا» از طلای ۲۴ عیار و در یک جواهرسازی در شهر ژنو سوییس ساخته می‌شود؛ این نشانه بیش از ۲۰ هزار یورو ارزش مالی دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، نشانه «نخل طلا» برای اولین بار در سال ۱۹۵۵ اهدا شد؛ یعنی ۱۶ سال پس از برگزاری اولین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کن و قبل از آن تا سال ۱۹۵۴، این جایزه، «جایزه بزرگ» جشنواره کن نامیده می‌شد.
بنا بر این گزارش، در طول شصت دوره پیشین جشنواره کن تاکنون، ۴۷ بار نشانه «نخل طلا» اهدا شده و ۵ دوره از جشنواره کن از این نشان بی‌بهره بوده‌اند. این در حالی است که امشب برندگان چهل و هشتمین نخل طلا اعلام خواهد شد.
در سال ۱۹۵۵، «روبر فاور دو بره» نماینده رسمی جشنواره برای اولین بار اهدای «نخل طلا» را اعلام کرد که به نوعی با شیر طلایی جشنواره ونیز برابری می‌کرد، زیرا در آن زمان، جشنواره ونیز مهم‌ترین رقیب جشنواره کن به شمار می‌آمد.
اولین «نخل طلا» به فیلم «مارتی» ساخته دلبرت مان کارگردان آمریکایی اهدا شد. رییس هیأت داورانی که این فیلم را انتخاب کردند بر عهده نویسنده بزرگ فرانسوی مارسل پانیول بود.
نشانه «نخل طلا» که جایگزین «جایزه بزرگ» جشنواره کن شد، به سادگی نتوانست مقبولیت عام پیدا کند. اهدای این نشانه به طور موقت بعد از جشنواره کن سال ۱۹۶۳ متوقف شد و برگزارکنندگان جشنواره ترجیح دادند که به روال سابق بازگردند. اما چند سال بعد دوباره از این نشانه استفاده کردند.
در طول سال‌های اهدای نشانه «نخل طلا»، فقط یک بار این نشانه به یک کارگردان زن اهدا شد؛ «جین کامپیون» بابت فیلم «درس پیانو» در سال ۱۹۹۳ این نشانه را از آن خود کرد.
در پنجاهمین دوره برگزاری جشنواره کن در سال ۱۹۹۷ نیز «نخل طلای نخل طلاها» به اینگمار برگمن اهدا شد که دخترش به جای وی آن را دریافت کرد.
همچنین طی این سال‌ها، پنج کارگردان به طور رشک‌برانگیزی دو بار نشانه نخل طلا را از آن خود کردند: فرانسیس فورد کاپولا، شوهی ایمامورا، بیل آگوست، امیر کوستوریکا و برادران داردن.
انتخاب نشانه «نخل طلا» برای جشنواره کن، بر اساس نخلستان‌هایی که در شهر کن، محل برگزاری جشنواره وجود دارد صورت گرفته است. طراح اصلی این نشانه نیز «لوسین لازون» است که از طراحان زن موفق جواهرات ‌آلات به شمار می‌آید.
در سال ۱۹۹۷، کارولین شوفل گروزی تغییراتی در طراحی نشانه معتبر «نخل طلا» انجام داد و آن را نو کرد.
وی مدیر جواهرسازی «شوپار» در سوییس است که هر سال به طور رایگان، ساخت نشانه نخل طلا را برعهده می‌گیرد. این نشانه اکنون بیش از ۲۰ هزار یورو ارزش مالی دارد.
نشانه نخل طلا تا قبل از برگزاری مراسم اهدای آن، به دلایل امنیتی در گاوصندوقی در مکانی نامعلوم نگهداری می‌شود. این در حالی است که یک نخل طلای دیگر نیز ساخته شده، که اگر به دلیلی نخل طلای اصلی از بین برود، جایگزین آن شود.
نشانه «نخل طلا» از طلای ۲۴ قیراط ساخته و قالب‌گیری آن به صورت دستی انجام می‌شود. پس از ساخت، نشانه نخل طلا در یک تشکچه کریستالی قرار می‌گیرد.
ژیل ژاکوب، رییس جشنواره کن، در سال ۲۰۰۷ اظهار خوشحالی کرد از این‌که هیچ نشانه تقلبی «نخل طلا» در هیچ جواهرفروشی وجود ندارد.


منتشر شده

در

,

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA